Monday, January 18, 2016

Solo exhibitionat at >>Децата од нашата улица<< Skopje, Macedonia, 26 January 21:30
THIS IS NOT A TANGO _ OVA NE E TANGO


Креативниот свет на Искра Беличанска е полн со авантури, бои и енергија. Дава чувство како да гледаме на слики кои се живи и зборуваат. Тоа создава многу лична и уникатна атмосфера.

Искра Беличанска ги открива скриените слоеви со голема суптилност и внимание на деталите. Различните бои се фундаменталната вредност на еден артист, а Искра пред нас одвиткува палета на разнобојни фигури кои раскажуваат недовршени приказни.

Децата од нашата улица Ве покануваат на изложбата „ОВА НЕ Е ТАНГО“ на Искра Беличанска, на 26 јануари (вторник) во 21 и 30 часот.  
No comments:

Post a Comment