Wednesday, November 12, 2014

Collective exhibition - urban art

Со особена чест Ве покануваме на отварањето на изложбата

„Убавините на Скопје низ историјата – Скопје на палетата на уметниците“ 
Ј.У.ДОМ НА КУЛТУРА „КОЧО РАЦИН “ – СКОПЈЕ , ГАЛЕРИЈА „КО-РА -  групна И З Л О Ж Б А

Свечено отварање на изложбата на 12. Ноември 2014 година во 20.00 часот во Ј.У.Дом на култура„Кочо Рацин “ – Скопје – голем салон

ул.Вељко Влаховиќ 20 а, тел: 00389 2 3163 739,00389 71 232 706

На изложбата ќе бидат претставени делата на повеќе ликовни уметници помеѓу кои се:

м-р Искра Беличанска, м-р Билјана Јовановска, м-р Ива Јосифова, м-р Петра Јовановска,м-р Шчипе Мехмети ,м-р Весна Радишиќ , д-р Маја Рауник Кирков, Мелка Николовска, Божидар Тодоровски Бодле, Александар Таневски, Јакуп Хајро, СУЗАНА МИНОВСКА, Валентина Хеил...

Kurator Violeta Kalić


 


Iska Beličanska, Kolekcija na pozajmeni zapalki, akril na platno
 No comments:

Post a Comment