Sunday, April 19, 2015

Solo exhibition " TAKEN OF STEPS"

Novo ljubljansko premoderno obdobje - TOO MUCH MODERN ART.

Otvoritev razstave SEZUTI KORAKI  četrtek, 23. 4. 2015 ob 19ih v Du Bop pabu -  Palmejeva 4, 1000 Ljubljana (v neposredni bližini WTC-ja) Bežigrad.

Razstava bo odprta v ritmu tanga - MILONGA . Za glasbo bo poskrbela TANGO DJ-KA Katja


Razstava bo na ogledu od 23 - 4 do 17 - 5 2015

Iskra Beličanska - SEZUTI KORAKIIskra Beličanska se na tokratni razstavi predstavlja s serijo slik na temo plesa, ki pa je prisoten le kot spomin, želja, privid. Avtorica s spretnim kadriranjem na platnih ustvarja enigmatično napetost. Gledalci praviloma vidimo le ženske noge, o ostalem telesu pa lahko sklepamo le na podlagi zabrisanih odbleskov v vodi, senc, fatamorganskih prividov v pesku, ki pa niso zrcalne podvojitve, ampak imajo lastno življenje. Zdi se, da ženske figure na njenih slikah plešejo same s seboj in se radostno vrtijo okoli lastne osi. Niso kot Narcis, ki čepi ob ribniku in zaljubljeno strmi v lastno podobo. Raje pogumno sledijo korakom nezavednega, saj jih ne hromi strah, da so grdi raček. In tudi v imenu ljubezni si niso pripravljene sezuti plavutk. Kdor želi zaplesati z njimi, se mora potopiti v njihov svet.

Kurator: Maša Ogrizek

The exhibition "Taken off steps" will be open on Thursday, 23. 4. 2015 until 17.5.2015 in Du Bop pub , Palmejeva 4, 1000 Ljubljana ( in the immediate vicinity of the WTC ) Bezigrad The opening will be in the rhythm of tango - MILONGA . Music will be provided by TANGO DJ Katja
Welcome!

 http://www.tangoslovenija.si/TangoScena/Event/263

THE OPENING
No comments:

Post a Comment